Het nieuwe Zelf

De volgende stap voor de Noord-Hollandse verzekeraar

Verzekeringsmaatschappij Zelf - een merk van SNS Reaal - vroeg ons om hen te helpen bij het herpositioneren van hun merk. Zelf bestaat inmiddels 5 jaar en is toe aan een flinke stap. Wij hielpen hun services verbeteren en gaven hun merk een nieuwe stem en gezicht.

Meer weten over dit project? Jasper

Anatomie van een pagina

Binnenkomer Elke (product)pagina is opgezet als een one-pager die je van boven naar beneden meeneemt in het verhaal van Zelf. Bij binnenkomst op de homepage wordt de benaderbaarheid van Zelf benadrukt door direct groot het telefoonnummer te tonen. Daarnaast wordt er een prikkelende combinatie gezocht tussen copy en achtergrondbeeld die past bij het desbetreffende product of de propositie van Zelf. Toch liever zelf regelen? Eén druk op de knop neemt je iets verder mee omlaag. Premie berekenen Vanuit de binnenkomer wordt direct verwezen naar de eerste stap van een premieberekening. We introduceren hier een rij fingertabs om te kunnen switchen tussen de verschillende producten. Vanzelfsprekend We helpen je graag een handje. Dat spreekt bij Zelf voor zich. Deze verzekeraar staat altijd voor je klaar en vertelt je daar graag iets meer over. We behandelen hier direct de meest voorkomende zorgen die klanten ervaren bij het aanvragen of overstappen. Product informatie Vervolgens laten we je graag even kort kennismaken met de top 3 producten van Zelf. Tussendoor komt ook Michel de productmanager van Zelf nog even aan het woord. Mocht je nog een vraag hebben over één van de producten, dan weet je 'm te vinden. Elk product is te herkennen aan z'n eigen icoon. Hierop hebben we het kleurenpallet uit het logo toegepast. Deze vormtaal komt door de hele website terug in product- en illustrerende iconen, hier en daar met een kleine kwinkslag. Het kleurenpalet uit de iconen komt terug in typografie en andere elementen. Voorzien van voldoende witruimte vormt dit een fris en makkelijk scanbaar geheel. Wat er her en der over ons gezegd wordt Wil je Zelf nog wat beter leren kennen? We vervolgen de pagina met een boodschap in drieën. Jouw mening is 't belangrijkste voor Zelf dus daarom die voorop; 'Wat jullie zeggen'. Opgevolgd door 'wat grote merken zeggen', hier komen o.a. de Consumentenbond en Independer aan bod. De mensen van Zelf onderhouden een weblog. Leuke anekdotes en fijne weetjes lees je op het weblog van Zelf. Die hebben we een plek gegeven onder 'Wat wij zeggen'. Wij willen altijd beter Zelf wil vooruit en er is altijd wat te doen en het kan altijd beter. Hier laten we je zien wat er bij Zelf momenteel op het netvlies staat en wat al afgevinkt kan worden. Zelf is continue voor en met jou bezig. Heb je zelf nog input, een tip, iets op of aan te merken? We sluiten de to-do lijst direct af met een 'geef ons je feedback' button. Megafooter Ieder verhaal kent een kop en een staart. Dit is een flinke staart. Lekker hip, maar vooral ook functioneel. Deze footer komt op alle pagina's terug. Mocht je je antwoord niet in de pagina hebben kunnen vinden, dan kom je 'm hier misschien spontaan tegen. Zo ontstaan er tijdens het gebruik van deze site nooit losse eindjes.

Verzekeren is mensenwerk

Verzekeren kunnen ze bij Zelf heel goed en het blijft mensenwerk. Om dat te benadrukken hebben we dat wat Zelf je te bieden heeft steeds op een los 'velletje' gezet, en daar letterlijk de mensen van Zelf achter vandaan laten komen. Zo krijgt de verzekeraar letterlijk een gezicht. En omdat Zelf heel benaderbaar is, tonen we het telefoonnummer altijd direct vol in beeld. Wil je het toch zelf liever online regelen? Dat kan altijd.

Uberquote

We optimaliseerden door middel van usertests de bestelstraat. Hierin maakten we het mogelijk om binnen een paar kliks meerdere producten tegelijkertijd te bestellen. De ingang is altijd één specifiek product, maar we laten je altijd nog even zien hoe simpel het is om ook nog een ander product in je winkelmand te klikken.

Product- en illustrerende iconen

Weblog & Jij Leeft!

Alle verhalen van de medewerkers van Zelf en de 'Jij Leeft' portretten waarmee we het verhaal van Zelf uitdragen krijgen een plek op het weblog van.zelf.nl.

Volledig responsive

We hebben de website volledig responsive ontworpen. In alle facetten is rekening gehouden hoe de content zich gedraagt op een mobiele telefoon of tablet. Zo kun je direct bij de dealer even kijken wat je autoverzekering gaat kosten en 'm direct afsluiten.

Het logo

Om het merk Zelf opnieuw op de kaart te zetten, gaven we ze een frisse nieuwe identiteit. We geven je graag een kijkje in de keuken.

Superhelden

De mensen van Zelf zijn eigenlijk superhelden die altijd voor je klaarstaan. Met een trots logo, borst vooruit.

De Z

Een vette stempel. Zoals op de borst van superman of neergezet door het zwaard van Zorro. Ook hier klinkt weer het trotse superhelden gevoel in door.

Caleidoscoop

Met het doordrukken van de over elkaar liggende kleurvlakken hinten we naar de caleidoscoop uit het logo van moedermaatschappij SNS Reaal.

Schild

Door de Z in een wapenschild te plaatsen wordt de vorm nog eigener en creëren we een drager voor de caleidoscoop. De schild vorm vormt een logische verwijzing naar ‘verzekeren’. Jij leeft. Zelf verzekert.

Fotografie

In de achtergrondbeelden, die we schoten in samenwerking met fotograaf Frits de Beer, zit voor de oplettende bezoeker een verhaal. Alle situaties spelen zich in en om hetzelfde huis af. Door ze iets out-of-focus te schieten blijft de focus op de pagina liggen op de overliggende tekst.

Met wie wil je kennismaken?

Benieuwd wie de mensen achter Zelf zijn? Ze komen overal op de website terug. Op hun profielpagina vertelt hij of zijn wat z'n drive is om bij Zelf te werken. Je kunt direct contact opnemen of de blogposts zien die de desbetreffende medewerker schreef.

Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari