TomTom

Interface design voor in-car systemen

Al enkele jaren werken TomTom en Resoluut intensief samen om de user experience van haar indash-devices te optimaliseren. Dit doen we door in multidisciplinaire, agile ontwerp teams op locatie te werken. Zo kunnen we direct inspringen op nieuwe inzichten en borgen we maximale synergie.

Meer weten over dit project?
Mail Jasper

TomTom R-Link Dashboard

MonViso: in-Dashboard navigatiesysteem

Een goed voorbeeld van in-car user experience is het MonViso project. Een in-dashboard navigatiesysteem. We ontwierpen een easy to use interface voor Fiat, Ram, Alfa Romeo, Jeep, Maserati en SRT.
MonViso: in-Dashboard navigatiesysteem
 

Kleur en beleving

Door slim om te gaan met kleur nuancering en icon languages zorgen we voor optimale aansluiting tussen de cockpit beleving en die van het navigatie systeem.
Kleur en beleving
 

MonViso: 1001 verschillende formaten, 1 oplossing

Voortdurend op zoek naar de ideale informatie balans op ieder mogelijk scherm formaat is een hele uitdaging. Juist deze balans geeft de doorslag in klant waardering en gebruiksvriendelijkheid.
1001 verschillende formaten 1 oplossing
 

Branded navigation

Als je dieper in het systeem gaat kom je de subtiele nuancering tegen in vorm. Dit is de “Fiat” variant van de route instructions bijvoorbeeld.
Branded Navigation
Dashboard MonViso

R-Link

Hetzelfde in-dashboard systeem maar dan met een groter beeldscherm en alleen voor Renault.  Alles is hier dus afgestemd op de op de wensen van de veeleisende Renault rijder. Uit een intensief gebruikersonderzoek kwam R-link als beste naar voren. Daar zijn we natuurlijk best trots op.
R-link overview

R-link benchmark

R-Link Benchmark

Neutral HMI

Vanwege het succes van R-Link is er een neutraal “white label” in-dashboard navigatiesysteem ontworpen. Geschikt voor ieder merk of specifiek automodel, zonder associatie met de R-Link uitstraling maar met de zelfde functionaliteiten. De visuele identiteit van de Neutral HMI is natuurlijk vooral “Neutraal” Toch is de huisstijl van TomTom hier de inspiratie voor geweest en dat zie je overal in terug, kleur, typo en icons.
Neutral HMI

Ondersteuning developers

Na het bepalen van de nieuwe neutrale stijl, hebben we de developers hands-on ondersteuning gegeven met het implementeren maar ook door goed gedocumenteerde guidelines en rationales te schrijven en te delen.
Ondersteuning developers

Map view

De map view is een stuk ruimer opgezet, waardoor er meer zicht op de route en de kaart is. Alle iconen en gegevens eromheen krijgen een secundaire functie.
Map view

Custom performance

Een belangrijke toevoeging is de “performance” van de auto. In dit overzicht kan je zien hoeveel je auto verbruikt, en hoe zuinig je rijdt.
Custom performance

Alles binnen handbereik

Een duidelijk en helder zicht op de meest belangrijkste functies van je dashboard.
Alles binnen handbereik
Dasboard R-Link

Resultaat

Een systeem dat door gebruikers en experts geweldig wordt ontvangen en met veel plezier wordt gebruikt. Daar doen we het voor!

samen met

Meer weten over dit project?
Mail Jasper


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari