Simyo

Strategie, optimalisatie en een nieuwe identiteit voor de slimste telecomprovider

Simyo is de allereerste volledige online provider in Nederland. Geen winkels, geen verkopers, geen televisiereclames. En geen probleem, want de website van Simyo zit ontzettend goed in elkaar.

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Het gevoel van precies genoeg

Simyo klanten zijn slimme klanten, die zich bewust zijn van hun belgedrag. Simyo biedt ze inzicht in hun belgedrag en controle over hun bundel.

Deze klanten willen niet meer verbruiken dan nodig, maar ook niet minder. Voor hen is genoeg, tsja, genoeg. En dankzij de slimme tools van Simyo kunnen ze dat gevoel van precies genoeg makkelijk bereiken. Elke maand weer.

Een eigen gezicht

Met Simyo hebben we heel duidelijk de kleur oranje geclaimd in telecomland. Kun jij nog een aanbieder noemen waarbij oranje zo’n belangrijke rol speelt? Juist.

Budget wordt vaak geassocieerd met lelijke websites. Maar dat hoeft helemaal niet. De unieke iconen, ronde typografie en kenmerkende handjes geven Simyo smoel.

Altijd en overal inzicht, dus ook onderweg

Woorden als inzicht en controle klinken natuurlijk allemaal mooi en aardig, maar dan moet je er wel iets mee kunnen. Ook als je onderweg bent. Met de ‘Mijn Simyo'-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik - voor zowel Sim only als voor prepaid. Ook de service van Simyo is nooit ver weg. De app is er voor Android en iOS. Je vind 'm in de Google Play Store en in de App store.

Knallende conversie

Doordat we de website responsive hebben gemaakt is de conversie enorm verhoogd.

+0%

conversie van de funnel op mobiel schermformaat

+0%

overall conversie op mobiel schermformaat

+0%

overall conversie op alle schermformaten

Snel beslissen, dingen concreet maken en die testen
met de eindgebruiker: scrummen zit ons in het bloed.

De touwtjes in handen met Mijn Simyo

Mijn Simyo is er voor de klant. Dit is de plek waar je controle hebt over je bundels en dus je portemonnee. We hebben een overzichtelijk en opgeruimd design gekozen, zodat je direct ziet wat je waar kunt vinden. Wel zo logisch.

Focus en gelaagdheid

Het belangrijkste uitgangspunt van het ontwerp is het tonen van informatie die op dat moment relevant is voor de gebruiker. Hoe vaker je doorklikt, hoe specifieker de informatie wordt.

Direct overzicht

Dankzij het nieuwe ontwerp zie je op het overzicht direct wat voor jou relevant is en hoe je er voor staat. Vragen zoals ‘hoeveel belminuten en hoeveel MB’s heb ik nog?’ zijn binnen 3 seconden beantwoord.

Simyo praat terug

Mijn Simyo praat terug via de balk aan de onderkant van het scherm. De klant krijgt zo tips en feedback. Dit maakt de Mijn Omgeving een stuk persoonlijker. Geen zin in een goed gesprek? Klik op het kruisje en de balk is zo weer weg. De klant houdt dus –je voelt ‘m al aankomen- de controle.

Tot in de kleinste details

In de vernieuwde Mijn Simyo kun je een hoop te weten komen over je eigen bel-, sms- en internetgedrag. Hoe vaker je doorklikt, hoe dieper je erin duikt. Het zit ‘m vaak in de details, en die zijn voor jou altijd beschikbaar.

Alles in de hand

Als je goed kijkt zie je dat de handjes van Simyo verhalen vertellen. Ze dragen bij aan het gevoel van controle en eenvoud en staan symbool voor de hardwerkende mensen achter het merk. Ze helpen, wijzen aan en geven je complimenten. Zo zijn ze.

De mensen achter Simyo

De mensen achter Simyo zijn dag en nacht bezig met hun werk en dat zie je terug op de website. Zoals hier op hun blog. Ze laten zien wie ze zijn en worden echt onderdeel van het product. Hartstikke tof dus.

Blog homepage

Blog video detailpagina

Mijn Simyo is in sync met de realiteit

Kleur & conversie

Door nieuwe contrasterende kleuren te gebruiken geven we de conversie een boost. Zie bijvoorbeeld het turquoise. Ook de verschillende primaire en secundaire call-to-actions dragen hier aan bij. De pagina is op deze manier beter in balans.

De landingspagina’s en überlandingspagina-homepage hebben een vol-oranje vlak op de achtergrond, wat weer contrasteert met de luchtige instrumentele pagina’s.

Copy strategisch ingezet

Alle tekst is tegelijk met het ontwerp ontwikkeld. Hierdoor konden we de persuasieve werking van de woorden samen met het visual design testen. De tone of voice is dus tot in de knoppen aangepast.

De copy is helder om meer vragen te voorkomen. Geen ingewikkeld jargon, omslachtige beschrijvingen of informatie-i’tjes met extra uitleg. Nee, alles moest in één keer duidelijk zijn.

Less is more was onze leidraad. Simyo is echter geen kille, zakelijke aanbieder. Het is dus koorddansen tussen lean & mean en optimale serviceverlening.

samen met

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari