De nieuwe Rabobank.com

De internationale thuishaven van de Rabobank

We hielpen de Rabobank binnen enkele maanden aan de nieuwe dotcom. Een volledig responsive website met een rijke user experience.

Een website waar iedereen van de Rabobank trots op is. En wij ook.

Looking for the English version of this showcase? Found it!

Meer weten over dit project?
Mail Jasper

Eén Homepage centraal

Een centraal vertrekpunt dat de rijkheid van de Rabobank toont. Een homepage die in grote visuele blokken laat zien wat er op dit moment speelt binnen de internationale wereld van de Rabobank.

Een persoonlijke en benaderbare bank

We willen graag het enthousiasme van de mensen van de Rabobank laten zien. Daarom kozen we voor een benaderbare tone-of-voice.

Vandaar dat we op de homepage communiceren met een quote. Een quote van of over de Rabobank. Zo brengen we direct een gelijkwaardige verhouding aan tussen de bank en de bezoeker van de website.

Een breed scala aan doelgroepen

De .com bedient zeer uiteenlopende doelgroepen. Van pers tot investeerders. Van large corporates tot verdwaalde internationale Rabobank klanten. Al deze gebruikers hebben een eigen domein binnen of soms buiten de site. Al deze navigatiestromen vangen wij, naast de vanzelfsprekend heldere navigatie, af met een HUB-element. Een opvallend oranje blok op de homepage dat elke doelgroep de goede kant op stuurt.

Verhalen vertellen

Natuurlijk moet je op de .com van een internationale bank inzicht geven in de jaarcijfers, de producten die worden aangeboden en hoe je contact op kunt nemen.

Maar naast deze harde en koude content willen we juist met verhalen laten zien waar de bank voor staat. Verhalen over mensen, binnen of buiten de bank. Mensen die voelen wat de bank teweeg brengt. Mensen die uitstralen wat de Rabobank ook uitstraalt.

De nieuwe navigatiestructuur: ontworpen
vanuit het oogpunt van de eindgebruiker.

Navigeren via de content

Er staat veel content op de site. Heel veel content. Dit allemaal in een simple en heldere navigatie oplossen is een illusie. Daarom laten wij de bezoekers vooral navigeren via de content. Navigatie of ankeilers tonen we daar waar ze relevant zijn. Zo hou je altijd een heldere en simpel te gebruiken site.

Samen met de Rabobank hebben we de nieuwe .com contentstrategie ontwikkeld

Magazine Look and Feel

Een rijke user experience. Dat is wat we willen bereiken. Vandaar dat we op contentniveau veel visuele verrijking hebben toegevoegd. Eigenlijk zoals dat ook in de folders, flyers en magazines van de Rabobank gebeurt.

Prachtige foto’s, grote titels, visueel onderscheidende leads, dropcaps en quotes. Allemaal voorbeelden van de visuele verrijking die de site een betere user experience geven.

Responsive van mobiel tot desktop

Een volledig responsive website geoptimaliseerd voor alle formaten. Van grote beeldschermen tot mobiele telefoons.

Door slimme hiërarchische keuzes te maken is de website voor elk moment geoptimaliseerd. Of de gebruiker nou achter de computer zit of op een mobiele telefoon snel wat op moet zoeken.

Vooruitblikken met posters en flyers heeft geleid
tot enorm veel enthousiasme binnen de Rabobank

Internationaal geladen

Rabobank is een typisch Nederlandse bank. Nuchter, helder en met een boerenkarakter. Iedereen in Nederland kent de bank zo. In het buitenland is dat anders. Daar wil je naast de Nederlandse roots ook het internationale karakter uitstralen.

Vandaar dat we ook in het design de balans hebben gezocht tussen de nuchtere Nederlandse boerenbank en de internationale uitstraling van de bank.

Snel en flexibel design proces

Met veel interne stakeholders, een complexe website en een strakke deadline moet je behoorlijk wendbaar zijn. Daarom zijn we samen in een iteratief scrum proces zo snel mogelijk concreet geworden.

Bij de start van dit proces maakten we niet een groot plan de campagne, maar hebben we de hoofdlijnen uitgezet en zijn we meteen van start gegaan met ontwerpen. Door snelle iteraties was het team in staat om op elk moment, om welke reden dan ook, in te haken op wat er op dat moment moest gebeuren.

Door de spelregels van scrum toe te passen worden de hoofdlijnen bewaakt, worden er korte termijn doelen bepaald en hebben de stakeholders en de Product Owner inzicht en inspraak op hetgeen wat er geproduceerd wordt.

Innovatie tot realisatie

Voordat er realisatie plaats kan vinden moet er eerst geïnnoveerd worden. Een innovatieteam schetst samen met de project owner een realiseerbare droom, die we continue toetsen met de stakeholders en eindgebruikers.

Bij de realisatie hebben we het innovatieteam met het technische realisatieteam van Rabobank gefuseerd. We werkten op locatie en zijn samen tot een technisch realiseerbaar voorstel gekomen. Dit hebben we vervolgens in een scrum setting gerealiseerd. Aanpassingen vanuit techniek zijn op slimme manieren direct in het design opgenomen.

Door de lijnen kort te houden, agile te werk te gaan en goed te schakelen tussen design, techniek en inhoud hebben we in zeer korte tijd de nieuwe .com weten te realiseren.

samen met

Meer weten over dit project?
Mail Jasper


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari