CheapTickets.nl

Razendsnel vliegtickets zoeken & boeken

In een zeer nauwe samenwerking met Travix hebben we CheapTickets.nl vernieuwd. We waren een onderdeel van de scrumteams van deze Nederlandse marktleider op het gebied van vliegtickets. En hebben samen het volledige zoek- en boekproces aangepakt. Zo ontwikkelden we de nieuwe identiteit, vernieuwden we het complexe zoek- en vergelijkproces en hebben we de online gebruikerservaring van de boekingsflow verbeterd. Uiteraard geoptimaliseerd voor elk device.

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Een nieuwe website met grootse ambitie

Het doel van de nieuwe website is het vergroten van het bereik en conversie op alle devices. Een kick ass user experience moet voor meer terugkerende klanten zorgen. Verder verkleinen we de time-to-market, om beter in te spelen op de veranderingen in de markt.

De zoek & boek flow onder de loep

Zoeken naar tickets is een complexe materie. Wanneer weet je of je de goeie deal hebt? En past de geboekte vlucht wel het het beste bij je voorkeuren? Boekingssites lijken vaak op elkaar. Maar CheapTickets.nl wil geen copycat zijn die features en oplossingen van concurrenten kopieert. Daarom stelden we de behoeften van de klanten centraal.

De zoekbox, het startpunt van iedere reis

Het opnieuw aanpakken van de boekings-flow zorgt ervoor dat de gebruiker niet wordt overladen met keuzes. Zo is de zoekbox, met 5 eenvoudige velden, licht en lekker toegankelijk. En in de helper - het paneel naast de zoekbox - worden de opties pas aangeboden wanneer ze relevant zijn.

"Niet mobile first, maar integraal ontworpen voor alle devices"

Alle ruimte om te vergelijken

De zoekresultaten-pagina is heel belangrijk in de flow. Dit is de plek waar de klant vluchten vergelijkt en uiteindelijk moet worden verleid om een vlucht te boeken. Om de zoekresultaten zo goed mogelijk te presenteren en optimaal te vergelijken, gebruiken we hiervoor de volledige schermgrootte. Benaderd als een op zichzelf staande web-app, een echte ‘power tool’. Maar wel voor iedereen intuïtief te gebruiken.

Geef je voorkeuren aan

Vaak heeft een klant al bepaalde voorkeuren. Zoals directe vluchten of vliegen met een bepaalde luchtvaartmaatschappij. De resultatenlijst kan hier handig op worden gefilterd. En daar hebben we ook echt de ruimte voor genomen. De verschillende criteria zijn logisch en herkenbaar gecategoriseerd. Door de laagste prijs bij iedere filter-optie te tonen weet de klant direct wat een bepaalde keuze voor effect heeft op de prijs. Filteren is ook technisch grondig aangepakt. De resultatenlijst wordt bij iedere wijziging direct bijgewerkt. Een grote verbetering voor de user experience.

Meer vluchtdetails

Om vluchten goed te vergelijken is een gefocuste resultatenlijst enorm belangrijk. Dit betekent dat je niet alle informatie direct kan tonen. Daarom hebben we een gelaagdheid in de lijst aangebracht. De belangrijkste informatie is direct zichtbaar. Andere vluchtdetails staan in het rechter zijpaneel. De bezoeker kan vrij, zonder drempels rondklikken.

Flexibel? Misschien hebben we een betere deal

De zoekresultaten zijn toegespitst op het vinden van de beste deal. Ben je flexibel met reisdata of plek van vertrek? Er worden direct goedkopere alternatieven getoond.

"Eén experience op alle schermgroottes, een consistente presentatie en werking, herkenbaar en vertrouwd"

Flexibele SEO pagina’s

De homepage is niet heilig meer. Ingangen zoals Google en social media zijn steeds belangrijker. Met slim gebruik van elementen is er een modulair systeem ontwikkeld, waarmee contentmanagers, in een nieuw CMS-systeem verschillende pagina’s kunnen opmaken.

Focus op fotografie

Als startpunt van het oriëntatieproces is beeld heel belangrijk. Met foto’s die je zelf had kunnen maken kom je al lekker in de vakantiemodus.Goede guidelines voor de beeldselectie zorgen voor uniform beeld, dat op iedere device goed uitkomt.

"Als je core bussines online is moet je visuele identiteit dat ook 100% zijn"

Herkenbaar maar volledig heruitgevonden

De gebruikers in de usertests vonden de website vertrouwd als CheapTickets.nl aanvoelen maar wel helemaal anno nu. Missie geslaagd dus! We hebben het logo en de visuele identiteit weer helemaal naar het hedendaagse gebracht En een 100% interactieve vormtaal neergezet, gericht op conversie, usability en online merkbeleving.

Echt Cheap, maar toch gebruiksvriendelijk en strak

Het budgetkarakter komt sterk naar voren door het felle geel,de robuuste onderstreepte prijzen, call-to-actions en typografie. Het vakantiegevoel krijg je van de fotografie, de ticketmetafoor en de iconografie herkenbaar van luchthavens.

Interfaces om tickets te vergelijken zijn meestal erg complex. Je hebt te maken met veel informatie en functies op één pagina. Daarom creëren we focus en overzicht door een heldere vlakverdeling en zoveel mogelijk informatie simpel en visueel te presenteren. Bijvoorbeeld door gidsende iconen, visuele indicators en bespaar tip labels.

Animatie lanceringscampagne

We zijn trots dat we echt alle kanalen hebben aangepakt en het merk zelfs hebben doorvertaald in een lanceringscampagne met commercial en productvideo. Met concept, illustratie en animatie door ons in-house animatieteam!

Samen mooie en goede dingen maken

Om dit alles te realiseren hebben we van concept tot realisatie op locatie gewerkt in zeer nauwe samenwerking met het team van Travix. Zo konden we optimaal gebruik maken van onze gezamenlijke expertise op het gebied van productontwikkeling, conversie en techniek. Dankzij een agile aanpak in meerdere scrumteams, hebben we in korte tijd hele grote stappen gezet. Door de korte lijntjes met stakeholders werden snel scherpe keuzes gemaakt.

Ontwerpen - Toetsen - Leren

User insights waren in het ontwikkelproces van onschatbare waarde. Naast analytics en AB-testing hebben we regelmatig potentiële bezoekers en klanten uitgenodigd. Zij gingen aan de slag met prototypes van de website. Op deze manier leerden we steeds beter hoe we klanten ècht kunnen helpen in hun zoek- en boekproces. We hebben op alle devices getest om te kijken of de gehele flow altijd en overal even goed werkt. Bij voorkeur op het vertrouwde toestel van de gebruiker zelf. "Bring your own device" was dan ook de opdracht. Testen kon eenvoudig bij Travix op kantoor. Stakeholders kregen zo bovendien de kans om mee te kijken, wat weer een waardevolle ervaring opleverde.

Dit is pas het begin

Samen met Travix blijven we de komende tijd nieuwe features en verdere optimalisaties uitrollen. We hebben een hele mooie basis neergezet voor de toekomst waar we super trots op zijn.


samen met

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari